lørdag 7. juli 2012

Overtakelse:-)

Så kom dagen (6. juni) for overtakelse; for en fantastisk dag:-) Og det allerede på den første avtalte datoen:-) Vi takker alle som har vært med på å fullføre drømmen vår:

Miljøbygg, for å tegne og bygge huset vårt på eksemplarisk vis:-)
Tveita Gulv, for perfekt symmetrisk fliselegging:-)
Finnøy Rør, for all rørleggingsjobb og for å fikse alt vi ville ha med kommentaren: "Ikke noe problem, det fiker vi":-)
BB Elektro, for tålmodighet (har enda dårlig samvittighet for at vi kom for sent til møte med Birger!) og for flott og nøyaktig arbeid med å skaffe oss lys og varme, og ringeklokke:-)
Torben Seerup, som har laget pipa, og som skal hjelpe oss med å innstallere ovnene når vi bare får hentet dem hit fra Moelv:-)
Finnøy Malerservice, for effektiv og nydelig utførelse av male- og tapetseringoppdragene:-)
Arve Halsne, for å montere kjøkkenet vårt og for å sette av mer tid til oss for å få det ferdig:-)
og så selvfølgelig
Gard Maskin, som har opparbeidet tomteområdet, som skal sette opp en fin mur i hagen vår, som har satt opp en kjempestilig lekeplass rett nedenfor hagen vår og som gjør hele tomteområdet til et attraktivt og vakkert sted å bo:-)

Det var veldig kjekt å komme til Fjordstovå på denne dagen, og se hvor ryddig og fint byggmennene hadde gjort det i de rommene som er ferdige:-) I løpet av formiddagen hadde de satt opp boden under trappa, og det ble kjempefint:-)
Vi har som tidligere nevnt vært nødt til å være kreative med å skape oppbevaringssteder og boder som kompensasjon for manglende kjeller, og da er plassen under trappa også gull verdt som bod: 
Det må være boden med det flotteste gulvet, hehe, og her skal bl.a. sentralstøvsugeren få tilholdsted:-) 
Det var også veldig kjekt å se igjen de historiske flisene, som har vært dekket av beskyttelsespapir til nå (og det er jo bra selvsagt;-)). Det mangler enda et lag med matt lakk som vi skal inn å legge på i dag. 
Fremdeles like begeistret for trappa og kongen:-)

Tuva sitt rom, ferdig listet:-) 

Loftstua 
Trappa ned fra loftstua 
TV-stua 
Fra TV-stua inn mot stua
Her har vi dobbel skyvedør mellom slik at vi enkelt kan stenge inn/ut både lyd og lys, og dessuten er tanken at TV-stua kan fungere som gjesterom når hele familier inntar Fjordstovå:-) 
Stua 
Spisestua, og legg merke til at det har kommet lys i spottene:-)

Gulvet i alle disse stuene (hehe!) er også fra Gulvspesialisten (alle gulvene våre er handlet der), og heter Alaska fra Vintage-serien.

Glassverandaen var også satt opp, og det var kjempefint, og vi er kjempeglad for at vi rakk å finne ut at det var det vi ville ha før det var (alt)for sent;-)
Se bare så flott det ble:-) 
Og enda finere blir det selvsagt når vi får malt alle umalte detaljer.... engang;-)

Det fungerte helt etter hensikten fra balkongen; vi har uhindret utsikt både nedover og rett frem:-)

Selv om overtakelsen nå er foretatt, er det likevel litt arbeid som gjenstår, så det blir nå litt aktivitet neste uke også:-) Heldigvis tar ikke den ene byggmannen ferie helt ennå, og kommer og ferdigstiller forskjellige ting neste uke.

Kjøkkenmontøren kommer også til uka, og fullfører jobben med kjøkkenet. Fliseleggeren har lagt ferdig flisene vi skal ha mellom kjøkkenbenken og overskapene,
og det ble kjempestilig:-) Kaffetermosen på benken er en gave fra Miljøbygg, og vi takker ærbødig:-) Skal prøve å ha den full hver dag til høsten når dere er tilbake for å bygge garasjen;-) 

Vasken er vi også fornøyde med; stor og praktisk! Og selv om det hadde vært fint med en gammeldags porselensvask, valgte vi stålvarianten slik at vi kan slamre i vei med oppvasken uten å være redd for å sette merker; estetikk får ikke automatisk gå foran funksjon! 
Men der estetikk og funskjon smelter sammen i en harmonisk enhet er valget enkelt, som med denne nydelige vannkranen fra Crolla (Lino Trading), som både er vakker, ettgreps og 
har uttrekkbar slange med dusj:-)

Nå har også Tor Einars stedbygde hyller på kjøkken kommet opp, med litt hjelp fra byggmennene...! Men det er klart; når man ikke har god nok pussemaskin er det ikke lett å få det til;-)

Rørleggeren kommer også til uka og gjør ferdig baderommene. Nå har vi fått koselig besøk av svigermor og Stein, og Stein har hjulpet til å montere baderomsmøbler, og farmor har lekt med Einar:-) 
Ikeamøblene på badet oppe, 
og Hafas Hampton serie til badet nede. 
Blir kjekt å se dem ferdig montert på veggen:-)

Gard Maskin er i gang med lekeplassen nedenfor hagen vår, og den blir kjempeflott:-)
Huskestativ, vippedyr og 
(sjørøver)skute som "piratene" våre er overbegeistret for:-)

Etter overtakelse tok vi en tur til Finnøy og koste oss med (alt for sein!) lunsj:-) Her sitter Stein og Anne Lise og nyter maten i herlig sommervær og med en flott skute (kopi av Restauration) i bakgrunnen. Svigermor er som alltid opptatt av dyrenes ve og vel, og deler gledelig maten sin med småfuglene:-) Og for dem (heriblant meg selv!) som tror at en spruv er en spurv, kan jeg informere om at slik er det altså ikke. Det finnes nemlig forskjellige typer spurv, og de som fikk rugbrød i dag var både gråspurv og jernspurv:-)





2 kommentarer:

  1. Gratulerer igjen med huset!! Kjempeflott hus både utenpå og (ikke minst) inne, tusen takk titten!!

    SvarSlett
  2. Tusen takk for det:-) Og det var kjempekoselig at du kom innom i går:-) Nå gleder jeg meg veldig til å komme å få se inne i deres hus:-) Prøver å titte innom dere til uka.

    Brenda

    SvarSlett