søndag 1. juli 2012

Innspurtsuken(e?)


Da har vi kost oss i Dyreparken i 3 hele dager, og var selvsagt uhorvelig nysgjerrige på hva som var skjedd i Fjordstovå på disse dagene:-) Og her går det unna, som seg hør og bør i innspurtsuken! Overtakelse skjer på fredag:-) Men om det mangler litt smådetaljer håper vi den ene byggmannen blir igjen og ferdigstiller disse i løpet av uken etter det;-)

Her kommer bilder fra alt som er gjort:-)
Her er flisene i grovgangen kommet på plass, og de var mye finere enn jeg hadde trodd! Ikke for at de i utgangspunktet var stygge, men de ble valgt mer for selgerens argument om at skitt ikke er så synlig på disse, enn for utseende! Men gledelig var det selvsagt å åpne døra, og umiddelbart like det vi ser:-) 
De er de samme flisene som vi har på baderomsgulvet, bare med litt mer brunt i. Og hvis baderomsgulvet trekker assosiasjoner til svaberg, gir disse inntrykk av sandbunn;-)

Allerede på bildet over her skimtes det stilige vaskerommet:
Her ble det diagonalt sjakkmønster, med matte hvite og blanke, litt "slitte" svarte fliser, og Tor Einar syns det ble så bra at han angret på at vi ikke valgte det på baderomsgulvet også (som jeg foreslo da vi valgte vekk de flisene vi først hadde planlagt å ha på badet oppe)! Men selv om dette gulvet ble kjempefint ville jeg likevel ikke valgt dette til baderomsgulvet (det skjønner dere når dere ser bildene lenger nede;-)) 
Her henger skittentøyssjakten, og venter på et skap å sende skittentøyet til;-)

Så kommer bilder fra det fine badet i 2. etg:
Hvite blanke fliser på veggene, valgt fordi de er enkle å holde rene, de er tidløse og været vil til enhver tid gjenspeile seg i rommet, og grå granittlignende fliser på gulv, valgt for å gi inntrykk av å gå på svaberg (bor vi ved sjøen så bor vi ved sjøen;-)) Disse flisene i mosaikk bruker vi også som dekorelementer på toalettkassen, badekar ol. Badekaret står forøvrig klar til å monteres nå til uken:
Det er dobbelt i den ene enden, og jeg gleder meg veldig til å slippe og sitte som "sild i tønne";-) 
Her er dusjen, med den stilige slukristen:-) 
Her litt detaljbilder, og som dere ser står det to tomme røruttak til vaskeservantene! Les mer om dette i morgendagens innlegg!!!

Gutterommet er ferdig,
med lister både i tak og på gulv, og rundt vinduene:-)

Listing nærmer seg forøvrig ferdigstilling i alle rom:
Listene er kjempefine, og er verdt hver eneste krone (les: tusenvis av kr!) de kostet oss ekstra;-)

Litt ekstra ble det også da vi (les: jeg!) valgte disse dørene:
Denne flotte 1 1/2 døra mellom hallen og spisestua, 
og da måtte vi jo ha lik mellom kjøkken og spisestue også;-)

Dørvriderne er heller ikke fra standardutvalget:
Fint henger de, og dyre var de, hehe...!
 Men så utrolig flotte og gode å holde i;-)

Med alle disse ekstrakronene her og der, har vi dessverre spist opp båten! Eller hvertfall pengene til en flott båt, så det blir nok en liten rød Pioner lell....
Hvis da ikke "noen" (nevner ingen navn, hehe) syns det blir for dumt at vi skal stå i vinduet og se på en tom båtplass, og derfor forærer oss en flott Tristan 315, bare "fordi vi fortjener det", hihi;-)
Når det er sagt, vil vi uansett ha en båt i vår utsikt mot sjøen (dog en landfast!) for vi får en stilig skute som lekeapparat på lekeplassen i forlengelsen av hagen vår! Vi har allerede vist guttene bilde av den på nettet, og de er henrykt:-) Gard Maskin begynner å sette opp denne lekeplassen i morgen, og jeg gleder meg til å se den ferdig:-)

Men nå må vi ikke glemme hva mer som har skjedd inne i huset:-) Kjøkkenmontøren har nemlig vært og satt opp det han rakk på de tre dagene han hadde satt av til oss. Dessverre var ikke det nok til å gjøre alt ferdig, så nå har vi en "utfordring" som det vel så fint heter;-) Men her er hvertfall bilder av det han rakk å gjøre:
Kjøkkenet er Ädel fra Ikea, med litt juks av et Marbodal hjørneskap. Resultatet ble veldig bra:-) 
Stekovnen er også fra Ikea og er valgt (selvsagt) fordi den passer så godt til stilen på kjøkkenet! Resten av hvitevarene er kjøpt hos Lefdals, som tilfeldigvis hadde 20 % på alle integrerte hvitevarer den dagen vi var der!!! Så der sparte vi faktisk litt penger;-) 
Vitrineskap og flaskehylle, og hjørneskapet som har Ikea dører;-) 
Her kommer oppvaskmaskin, og fine (spesialtilpassede) Stentorp-hyller fra Ikea på den ledige veggplassen. 
Her er kjøkkenhalvøya, som allerede er blitt noens yndlingsplass:-)

Her er benkeplata som jeg har gledet meg sånn til å vise dere; den er kjempefiiin:-) Den er fra Kvik, og heter Light Oak. 
Og se så fint den matcher gulvet:-)
VAKKERT! GJENNOMTENKT! Og litt FLAKS;-)









2 kommentarer:

  1. Så fint Brenda, gleder meg veldig til og komme på besøk:) har blitt utrolig flott, dere er flinke:) klem fra fr. Rose;)

    SvarSlett
  2. Hei Frk Rose;

    og takk for hyggelig kommentar:-) Jeg gleder meg også veldig til å ha dere på besøk:-) Og ikke minst gleder jeg meg til å besøke dere:-) Nå blir vi jo praktisk talt naboer, hehe;-)

    Brenda

    SvarSlett