onsdag 4. juli 2012

Bæææ..:-)

I dag var vi på Talgje med god lunsj og kake til de dyktige arbeidsfolkene "våre", og det var kjempehyggelig:-) Det er nesten litt trist at de snart er ferdige, men heldigvis kommer de tilbake etter sommerferien for å bygge garasjen vår:-) Av byggmennene fikk vi en kjempeflott gave:

Dette nydelige saueskinnsteppe:-) Det er helt fantastisk mykt og deilig! Det er laget av mor til den ene byggmannen fra egne sauer på gården deres på idylliske Halsnøy. Det var til og med en personlig hilsen på baksiden av skinnet: 
Det var utrolig hyggelig gjort, og vi ble kjempeglade, og må bare nok en gang si TUSEN TAKK! Jeg har alltid ønsket meg et sånt ordentlig saueskinnsteppe, og det skal få hedersplassen i Fjordstovå:-) Tuva var kjapt ute med å foreslå hennes rom som hedersplass, men den går ikke;-) Det blir et av rommene jeg befinner meg ofte i;-)

Apropos Tuvas rom så kom tapetdamen mens vi var der i dag og hang opp tapeten.
Det ble kjempetøft:-) 

Og rommets eier er veldig fornøyd:-)

I loftstua er hanebandene kommet opp, og det ble kjempefint:-)
Vi hadde i utgangspunktet tenkt å male dem, men de var så fine som de var...

Det første synet som møtte oss når vi kom i dag var
denne flotte døra:-)
Endelig har den kommet, og vi ble kjempefornøyde:-) Når jeg så den ble jeg faktisk glad for at den døren vi opprinnelig hadde valgt var gått ut av produksjon! Denne ble dobbelt så fin (at den også var dobbelt så dyr glemmes fort når man ser resultatet;-)). Den er tegnet og laget av Ege Dører i Egersund, etter innspill fra oss på hvordan vi ville den skulle se ut. Men på et punkt var Ege-damen bestemt; huset måtte ha dobbel dør, og ikke enkel med sidefelt slik vi ønsket, og hun visste nok hva hun snakket om;-) Sirupsnipper er brukt som dekor fordi vi skal ha tilsvarende dekor langs magebeltet på huset. Fargen er Gustaviansk blå, og det ble kjempefint, ikke minst på innsiden
der den passer så fint til fargen på de historiske flisene:-)

Døren til grovinngangen har samme design som de doble, 
men er (som dere ser) hvit:-)
Håndtakene på begge dørene ble kjøpt i hui og hast på Montèr i dag, og er kun til midlertidig bruk; de vi har bestilt fra R Bergersen var det nemlig noen ukers leveringstid på.

Ringeklokken fra R Bergersen var det ikke ventetid på, og den er allerede montert på veggen. Se så blank og fin den er:-) Nesten for fin til å brukes, hehe! Da jeg sa det til elektrikeren som monterte den, lo han og foreslo at jeg kunne ha en sånn dispenser med våtservietter hengende ved siden av, slik at folk kan tørke seg på fingrene før de ringer på, haha:-)

Fliseleggeren er snart ferdig med badet i 1. etg
og dette ble også kjempefint:-) Her har vi kun et lite vindu, så det er litt mørkt her enda, før spottene i taket blir koblet til strømmen. Forhåpentligvis er dette gjort innen vi skal ha overtakelse på fredag,
 JIPPI:-)))))













2 kommentarer:

  1. Eg har følgt blokken dykkar ei tid og er svært imponert over både huset og web-en. Det virkar som om alt er gjennomtenkt i Fjordstova, til inspirasjon for oss som om litt skal bygge hus sjølv ved Gardsvågen på Talgje.

    Håpar de lar bloggen ligge ute, så skal me bruke det som oppslagsverk når me ser etter fliser, trapp, kjøkken og ja- det meste :-)

    Idag var det kanskje overtakelse? Gratulerer så masse!

    Ser fram til å helse på dykk.

    Helsing Jone

    SvarSlett
  2. Hei Jone,

    og takk for hyggelig kommentar:-) Så morsomt at du skriver dette akkurat i dag, for Tor Einar og meg diskuterte for bare noen timer siden om vi burde ha passord på bloggen, men så kom vi frem til at vi selv har funnet mye inspirasjon hos andre byggebloggere, og at vår fremdeles kunne være tilgjengelig i tilfelle noen kunne finne inspirasjon hos oss:-) Og selv om mye er gjennomtenkt, er noe også ren og skjær flaks, hehe!

    Og så kjekt at dere skal bygge på Talgje:-) Gleder oss til å hilse på dere også, og dere er hjertelig velkommen til å komme innom og se huset med egne øyne når dere ser at vi er der. Dere kan til og med få bruke ringeklokka;-)

    I dag var det overtakelse ja, og det er nesten for godt til å være sant:-) Nå er det riktignok litt arbeid som gjenstår til uka, men det er ikke mange ukene til vi flytter inn:-) Gleder oss veldig!

    Mvh Brenda og Tor Einar

    SvarSlett