onsdag 28. mars 2012

Badeværelset - en prøvelse (denne var Tor Einar sin, hehe)


Som jeg nevnte i forrige innlegg, sliter vi skikkelig med å finne baderomsmøbler til badet i 2. etg (det såkalte "hovedbadet"). I utgangspunktet hadde vi bestemt oss for noen hvite/grå marmorlignende fliser (Kairos Opal) på badet her, og hadde sett for oss baderomsmøbler med litt sånn drivved-look. Men som jeg nevnte sist tok vi en hælomvending mht flisevalget her inne i løpet av et par timer på søndag; i siste liten kan man trygt si - bestillingen på fliser gikk inn i dag:-) Det vi fant ut var at det var mye større sjans for å bli lei av disse flisene enn de vi har valgt til badet nede, så derfor bestemte vi oss for å ha de samme oppe; hvite blanke på veggene, og grå svaberglignende fliser på gulvet og som dekor på toalettkassen og rundt kanten av badekaret.


Når det gjelder baderomsmøblementet har vi imidlertid IKKE skiftet mening, og jakten på det perfekte servantskap har pågått jevnt og trutt over flere måneder - uten at vi har funnet det! Dvs, JEG har funnet det perfekte servantskapet hos Riviera Maison, men selv om Tor Einar skulle ha vært enig i det (noe han ikke er!) er det ALTFOR svært, sukk...! Vi har nemlig også en utfordring mht størrelsen, vi vil ha en servant med dobbel vask, men den kan ikke være bredere enn 130 cm! Vi har funnet servanter som har denne størrelsen, så det er greit, men altså ikke et tilhørende møblement som vi liker.

Derfor tok vi saken i egne hender (eller rettere sagt fingre...!) og tegnet baderomsmøblene slik vi ser det for oss, og tok deretter kontakt med Bjerks Trevare for å få dem til å bygge det. Sånn ser det ut på papiret:


 Bjerks har i utgangspunktet sagt ja til å bygge det, men var likevel litt forsiktige med å love noe mht drivved-looken. Jaja, så tok Tor Einar saken i egne hender igjen (ja, hender denne gangen;-)) og gikk løs på noen planker med diverse remedier for å få til "ekte" drivved:-) Dette måtte selvsagt foreviges, og resultatet ser dere her:

Einar er selvsagt med og "hjelper";-) 
Sånn ser eikeplanken ut etter noen omganger med sandblåser for drill. (Haha, ser jo nå at det vanstelte hagebordet under er så drivved-aktig som man kan få det, så vi kan jo bare rive det fra hverandre og bruke disse plankene;-)) 
Så blandet han ut noen prøvepakker med ulik beis, og strøk seg på vei mot drivved! 
Det ble ganske mange valører til slutt... 
...men disse to var nok de nærmeste. Nå må de bare perfeksjoneres før vi tar med planken til Bjerks som et litt mer håndfast eksempel på hva vi ønsker (og har funnet ut er mulig):-)

Historien ender altså ikke her, og vi er like spent som dere på hvordan badet vil se ut til slutt, hehe!




3 kommentarer:

  1. Dere har samme utfordringer med bad som oss;) Tråler div. nettsider om dagen for å finne inspirasjon! Tror vi kommer til å lande på en kombinasjon av ferdigkjøpt/hjemmelaget;) Spent på å se hvordan deres bad blir!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg er spent selv jeg;-) Håper bare vi finner en løsning vi blir fornøyd med! Gleder meg til å se og høre om løsningen hos dere:-)

      Slett