tirsdag 8. mai 2012

Talgje - en hjertesak


Denne helgen hadde vi i utgangspunktet tenkt å vente med å dra til Talgje til byggemøte mandag morgen, men heldigvis var ikke Tor Einar vanskelig å overtale om at det kunne være kjekt å ta en tur på søndagen også, sånn for Einar sin del;-) Og det er vi kjempeglad for at vi gjorde, for helt tilfeldig fant vi ut at Hjertelaget på Talgje arrangerte tur/rebusløype fra grendahuset. Vi hadde stoppet der for at Einar skulle få leke litt i sin fremtidige barnehage, men i stedet traff vi altså mange hyggelige Talgjebuarer som inviterte oss med på turen:-)

Vi gikk sammen med en veldig hyggelig familie, og fikk sett enda mer av denne flotte øya - det er virkelig helt utrolig vakkert her, det er ikke noe jeg bare sier! Så turen gjorde godt for hjertet både fysisk og psykisk (med tanke på at hussalget fremtvinger tanken på om det er "riktig" det vi gjør!) :-) Gleder oss til hele turstinettet på Talgje ligger rett utenfor døra vår (som forøvrig Ege dører i Egersund tegner et forslag på "as we speek").

Og når jeg er inne på dører, kan jeg nå røpe hva som befant seg under presenningen i tidligere innlegg:

Veranda- og balkongdørene i riktig størrelse:-)

Og de er kommet på plass, og virker:-)

Oppe fra balkongen, hvor varme sommerkvelder skal tilbringes:-)

Utvendig er ferdiglegging av kledning i gang...

...og til vår store glede fikk vi også sett litt av taksteinen lagt opp:
Den er nemlig lagt ferdig over bislaget, og det ble akkurat så fint som vi håpet + litt til;-) 
Vi retter en stor takk til svigermor og tante "Streng" som tipset oss om disse:-) 
Et detaljbilde av de stilige takrennene vi skal ha:-)

Ellers har fliseleggeren kommet i gang med jobben sin, og lagt varmekabler på vaskerom og bad,
og så skal det støpes på torsdag. Her er gjordt klar for skittentøyssjakten i hjørnet. Satser på at den er stilig nok til at enkelte medlemmer i familien til og med bruker den (jeg nevner ingen navn...;-))

Når utvendig kledning er ferdig begynner jobben med å kle innerveggene, og der skal det hverfall ikke stå på matrialene;-)
Her er det nok å ta av!

En liten tur over øya ble det også tid til...
...og glad kunne vi konstatere at lamaene er ute på jordet igjen, og at det har skjedd en familieøkning siden sist vi så dem:-)

Sandvolleyballnettet var også kommet opp,

og ikke minst; tomatene var på plass i bua!

Her råder ingen tvil:
VÅREN ER KOMMET TIL TALGJE:-)

Byggemøtet mandag formiddag var veldig kjekt; vi gikk igjennom oppsettet for tak, gulv og vegger i alle rom og hvilke lister vi skal ha etc, etc. Kjekt å treffe igjen de hyggelige byggmennene, og vi avrundet møte med hjemmebakt kake:-) Jeg skal legge ut oppskriften i løpet av uka. Akkurat nå er mini ferdig med formiddagshvilen sin og gir klart og tydelig uttrykk for hvor kjedelig det er når mamma holder på med pc'en (hvertfall når ikke han får være med...)
















2 kommentarer:

  1. Huset deres blir virkelig fint! Fiiiine doble dører på balkongen og fiiiine takstein!! Og skittentøysskjakt (!)....kjenner jeg blir nesten litt misunnelig, hehe, vi tenkte nemlig på det samme, men det passet ikke helt i forhold til veggene fra badet oppe og ned til vaskerommet...(så vi får nøye oss med å bære det ned selv, og se på det som litt ekstra mosjon,hihi)

    SvarSlett
    Svar
    1. Skittentøyssjakt skal bli fint ja, hvis den bare blir brukt da... Det gjenstår jo å se;-)

      Ellers er vi veldig fornøyd med utseende, og fremgangen på huset:-) Og det er vel dere med deres hus også! Det er jo kjempefint det også, og ser ut som det snart er innflytningsklart:-) Gleder meg til de er kommet så langt at vi kan komme og se hvordan det ser ut på innsiden av hverandres hus:-)

      Slett