tirsdag 22. mai 2012

Rundt Talgje:-)

Så ble det søndag igjen, og vi fikk endelig tatt turen til Talgje:-) Og her var det skjedd mye siden sist:

Taksteinen er, som dere ser, ferdig på fremsiden av huset, og vi er fremdeles like fornøyd:-) Siden fruen ikke fikk trumfet gjennom ordentlig skifertak, er dette det nærmeste man kommer;-)
Fargen og strukturen vises enda bedre på det lille detaljbilde.

Mønepynt er også satt opp på balkongsiden, og det ble veldig bra:-) Pynten nederst er to vinduspyntelister satt sammen, og matcher derfor fint dekoren på veggene:-)

Ute har de støpt plattingen/trappen foran inngangsdørene; bildet øverst er foran grovinngangen, det i midten foran hovedinngangen og det nederste bildet er foran spisestuedørene. De er støpt slik at det er plass til å legge på skiferheller (les: bruddskifer) når vi får råd til det:-)

Inne har de også støpt og gjort klar for fliselegging. Blir spennende å se hvordan det blir med fliser:-) Nå har vi forøvrig gjort en ny hælomvending med tanke på badet oppe; det begynte å bli litt tidsnød samtidig som Bjerks har vært veldig nølende og usikre på dette drivved-utseende. Så nå blir det samme baderomsinnredningen som vi tegnet (og viste i baderomsinnlegget tidligere), men malt i en lysegrå farge. Litt kjedeligere, men muligens mer tidløst;-)

I 2. etg. har de lagt vegger (hvitmalt skyggepanel) og tak på foreldresoverommet. Her har vi tenkt å male veggene i en lys lys blåfarge, og planen er å prøvemale på noen planker en av de førstkommende dagene, og så dra inn og male veggene nå til helgen. (Spennende å se om vi faktisk får gjort det da;-))

Nå har de begynt på gutterommet, så da er det nok på tide å bestille tapet (og ikke minst skaffe noen til å tapetsere! Med mindre noen melder seg frivillig da, hehe;-))

Balkongen har nå fått dører og grunn å stå på, men ikke rekkverk enda, så foreløpig er den ikke særlig barnevennlig! Men en liten tur ut for å kikke måtte vi:-)

Og det vi speidet etter var søskenbarnet mitt med familie, som kom sjøveien fra hytta deres på Rennesøy (det er de som kommer i båten vi ser i bildet øverst til venstre). Og da ble det båttur på oss alle sammen:-))))) En runde inn i den fine lagunen som ligger ikke langt unna tomteområdet, og så videre en runde rundt hele øya! Nå tar jo ikke det allverdens tid da (hehe), men du verden så deilig det var med en tur på sjøen, og å få se Talgje fra sjøsiden:-)

Se så flotte sjøhusene blir:-) Det er Miljøbygg som har tegnet og bygger disse også:-)

På vei inn til lagunen ligger en stor stein som man på passe seg for, og da er det greit med 4 ivrige speidere:-)

Bilder fra øya, og jeg tror jammen jeg har oppdaget stranden på Talgje, som jeg til nå bare har hørt snakk om! Kan noen bekrefte om det er den som ligger til høyre på det nederste bildet her? Fortsetter dette nydelige sommerværet vi har nå (å, som jeg håper at hele sommeren blir som dette:-), kan vi jo kanskje snart ta den i bruk:-) 


2 kommentarer:

  1. JADA, du har funnet stranda på Talgje:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, og takk for svar; hyggelig å få det bekreftet fra sikre kilder:-) Kjekt at det er tilgang på strand for de to minste her. Og det er ikke så dumt for mammaen heller, som må tilvennes sjøtemperaturen millimeter for millimeter;-)

      Ellers ser jeg av bloggen din at du er akkurat like ung som meg;-) Blir kjekt å treffe deg på Talgje:-)

      Jeg har dessuten også studert ved Høgskolen i Telemark; tok 3-årig kulturarbeider-utdanning i Bø i "hine haarde dager".

      Slett