torsdag 10. mai 2012

Bake kake søte...



Man kan jo spørre seg hva en kakeoppskrift gjør i en byggeblogg, men det er på byggeleders oppfordring, så da er det jo på sett og vis relevant...;-)

Kaken er kjempelett å lage, og inneholder verken egg (god for allergikere) eller smør (den er jo praktisk talt sunn;-)).


Saftig langpannekake:

500 gr hvetemel
700 gr sukker
3 ss kakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 l kulturmelk

Bland de tørre ingrediensene i en bolle, tilsett kulturmelka og rør godt sammen. Hell røren i en langpanne (bruk gjerne bakepapir), og stek kaken midt i ovnen på 200 grader  i ca 25-30 min. La kaken avkjøles og hvelv over på et fat.

Glasur:

2 dl kremfløte
400 gr Firkløver (ev vanlig kokesjokolade)
(eh, kremt, da var visst ikke kaken så sunn lenger....)

Kok opp kremfløten og trekk gryten vekk fra pannen. Brekk sjokoladen i biter og rør den inn i fløten til alt er smeltet, og glasuren er blank og fin. Bre den utover kaken.

Da håper jeg det blir kake til deg i helgen, Stian;-)







1 kommentar:

  1. Her østafjells har vi memorert og reflektert over nok et eventyr fra dere,og vi er imponert over:det dere har oppnådd siden en fortryllet aften på "Cementen",mer enn andre på et langt liv.Vi imponeres også av håndverkerne som realiserer drømmen,de må være en unik gjeng,som bør klones fortest mulig!Ikke minst er vi imponert over alt den lille flekken av ei øy har å tilby og hva Finnøy komm.står for og hva som finnes der for liten og stor!Flott lokalsamfunn.By the way,kaka skal serveres her også,hvor gamle ovner blir som nye -med patina!

    SvarSlett