mandag 25. mars 2013

Påsketradisjon:-)

Hei, og god påske:-)
 Veldig mye har skjedd (når det gjelder huset!) siden sist påske, og det er deilig å feire påske i det ferdige huset vårt, og på denne flotte plassen. Trenger ikke dra noe sted når sola skinner, vi bor midt i naturskjønne omgivelser, og det er mye som skjer her i påsken:-) En av tingene som jeg nevnte i fjor som fort kunne bli en tradisjon for oss, er påskevandringen på Finnøy palmesøndag (se http://talgjebygg.blogspot.no/2012/04/kaotisk-orden-det-som-for-noen-ser.html). Og siden vi var der i år også kan det vel nå kalles 'en tradisjon';-) Og det var like fantastisk som i fjor, kanskje til og med bedre siden været i år viste seg fra sin beste side:-)

Søndagsskolen på Finnøy arrangerer hver palmesøndag denne påskevandringen på Vignes på Finnøy, der de formidler påskedramaet på en fengende og gripende måte, iblandet en god porsjon humor:-) Vi går i puljer til de stedene hvor scenene utspiller seg, og avslutter med grilling nede i 'Apalvigå' (?). Det anbefales alle i fornuftig avstand fra Finnøy (+ litt lenger!) å henge seg på denne tradisjonen:-) Her følger noen bilder som viser litt av opplegget:

Skjærtorsdag, og en familie som får med seg "eselshowet"!

Jesus med disiplene som sover, og Jesus som ber for det som skal skje.

Jesus i samtale med Peter, når Judas og soldatene kommer, og Judas som forråder Jesus med et kyss.

Korsfestelsen, og Pontius Pilatus som prøver å forklare sine handlinger til Maria Magdalena.

Peter og Johannes diskuterer de siste dagers dramatikk, når Maria Magdalena kommer og forteller at graven er tom, noe de straks må undersøke.

Jesus viser seg for Maria Magdalena, som igjen formidler den store hendelsen til Peter og Johannes, og lovpriser Herren.

Historien fortelles av engasjerte og flinke "skuespillere" fra søndagsskolen, med en god porsjon humor som kun kan oppleves ved å være tilstede:-) Da sees vi vel der til neste år?!! ;-)

Vi kommer:-)

Så et påskebilde fra Fjordstovå, med ønsker om en fortsatt god påske til alle kjente (og ukjente!) :-)


2 kommentarer:

  1. Kjempefin presentasjon! Ja, det var ein opplevelse å vere med på:) God påske til dokke og! klem

    SvarSlett
  2. Hei igjen og bedre sent enn aldri!Her kjemper vi oss over issvuller på gårdsplassen for å myse på krokusspirer i østveggen,alt mens vi fryder oss over ruslerunden og påskeeventyret fra skjønne Finnøy og Talgje.Tusen takk for turen ,den gjorde godt.Ser med forventning frem til rapport fra husfruen iført gartnerriktige bukser og støvler,som med grønne(svarte ?) fingre tryller frem de vakreste bed og busker rundt det herlige huset.Her er fremdeles 20 cm snø som en dyne over liljer og tulipaner -vår i juli i år ?

    SvarSlett