lørdag 12. november 2011

Hvorfor Talgje?

Vi hadde en stund vært på utkikk etter et mer landlig sted å bo, men hadde primært sett på diverse småbruk rundt om i landets rike. Ikke for å drive det (det har vi ingen forutsetninger for å klare!), men for å ha litt boltreplass og muligheter for alternativ næringsinntekt.

Men nå er det slik i vår familie (det er sikkert ikke helt ukjent for andre heller?!) at mannen finner flotte hus, viser dem til kona, som blir kjempehenrykt og vil flytte på dagen, bare for at mannen finner flere feil ved stedet og drømmen går i tusen knas!

Etter flere slike episoder begynte jeg å tro at vi aldri kom til å finne noe som ville passere mannens kritiske (les: realistiske) nåløye. Når han derfor nevnte at det var noen interessante tomter til salgs på Talgje, mumlet jeg det bare bort de første gangene. Men engang vi var ute og kjørte tur spurte han igjen om vi skulle ta turen til Talgje for å se på disse tomtene. Heldigvis sa jeg ja, for da vi kom ut på øya (som har fastlandsforbindelse) ble vi begge helt betatt av det flotte stedet! Her var både flott natur, nydelig sjøutsikt, rikt dyreliv, mye boltreplass og til og med båtplass:-) Det var riktig nok ikke et småbruk og heller ikke et gammelt ærverdig hus, men landlig var det, og kun 30 minutter fra Stavanger. Med alle disse elementene til stede, var det heller ikke så viktig med huset, vi kunne jo bygge et flott ærverdig hus som vi til og med kunne "skreddersy" våre behov og få integrert dagens moderne hjelpemidler. Dette var 6. februar 2011, og siden den dag har det ikke vært andre alternativer for noen av oss. Måneden etter var tomtekjøpet en realitet:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar